wtorek, 21 stycznia 2014

chleb

Chcialabym wykluczyc gluten ale on jest wszedzie,,
Na razie staram sie go ograniczyc

pieke sama chleb (no dobram nie zawsze :))
mam maszyne do pieczenia chleba z lidla, sprawdza sie super

pol kilo maki zytniej razowej (mam taka z mlyna, super gruba i ciezka, pelna otrab)
zakwas na tej mace - 3-4 lyzki
ok 300 ml wody
ok pol lyzeczeczki soli, cukru (sypie na oko)

i dodatki - platki owsiane, pestki slonecznika, pestki z dyni
sezam, siemie lniane, oliwa
papryka slodka, chili, ziola, przyprawy, co fantazja podpowie, co sie sypnie :))

i juz
DLACZEGO W CHLEBACH W SKLEPIE MUSI BYC PELNO INNYCH SYFIATYCH DODATKOW???

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Moja lista blogów

Archiwum bloga

O mnie

stat

statystyka