Chcialabym wykluczyc gluten ale on jest wszedzie,,
Na razie staram sie go ograniczyc
pieke sama chleb (no dobram nie zawsze :))
mam maszyne do pieczenia chleba z lidla, sprawdza sie super
pol kilo maki zytniej razowej (mam taka z mlyna, super gruba i ciezka, pelna otrab)
zakwas na tej mace - 3-4 lyzki
ok 300 ml wody
ok pol lyzeczeczki soli, cukru (sypie na oko)
i dodatki - platki owsiane, pestki slonecznika, pestki z dyni
sezam, siemie lniane, oliwa
papryka slodka, chili, ziola, przyprawy, co fantazja podpowie, co sie sypnie :))
i juz
DLACZEGO W CHLEBACH W SKLEPIE MUSI BYC PELNO INNYCH SYFIATYCH DODATKOW???
Przerwa urlopowa.
-
Od jutra do 20 czerwca ogłaszam przerwę urlopową Zapraszam po 20 czerwca
po nowe rzeczy. Pozdrawiam wszystkie kupujące i oglądające .
2 tygodnie temu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz